SAÇ EKİMİ YÖNTEMLERİ

SAÇ EKİMİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Günümüzde erkeklerin en sık tercih ettiği estetik cerrahi operasyonların başında saç ekimi gelmektedir. Her geçen gün gelişmekle birlikte saç ekiminde belli başlı yöntemler bulunmaktadır. Hastada hangi yöntemin kullanılacağı hekim tarafından değerlendirilerek karar verilir. Her tekniğin farklılıkları bulunmaktadır. Saç ekiminde doğru tekniğin belirlenerek kullanılması başarı oranını etkilemektedir. Kalıcı ve doğal, sağlıklı bir saç ekimi için plastik cerrah kontrolünde, alanında uzman bir ekip ve tam donanımlı bir hastane ortamı tercih edilmesi önemlidir.

BİZ SİZİ ARAYALIM

Invalid Input
Lütfen adınızı ve soyadınızı yazınız.
Lütfen telefonunuzu yazınız.

Saç Ekimi Teknikleri FUT VE FUE olmak üzere iki temel uygulama ile öne çıkmaktadır.

Saç Ekimi Teknik ve Yöntemleri

SAÇ EKİMİNDE FUE TEKNİĞİ

Günümüzde FUE Tekniği sıklıkla uygulanan temel saç ekimi uygulamasıdır. 2000’li yılların başında geliştirilen FUE Saç Tekniği ile saç ekim yöntemleri ve kullanılan uygulamalar hızla ilerlemekte ve günümüzde daha doğal bir görünüm elde edilebilmektedir. FUE, FUT saç ekimi tekniğine göre daha sıklıkla kullanılan bir teknik olarak öne çıkmaktadır.

FUE saç ekimi tekniği, dökülmenin genellikle görülmediği ve saç köklerinin yoğun olduğu ense ve kulak üstü bölgelerinden, kesme ve dikiş izi olmaksızın greftlerin kişiye özel kullanılan mikro cerrahi aletlerle tek tek çıkarıldığı ve saçsız alanlara nakledildiği yöntemdir.

Saç ekiminde her iki yöntemde de canlı saç kökü nakli yapılmaktadır. Uygulama lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Yöntemler arasındaki farklar ise saç alma şeklindeki farklılıklardır.

FUE Saç Ekim Tekniğinde ense bölgesinden saç kökleri teker teker toplanmaktadır. Mikromotor cihazı ya da manuel punch yardımı ile çıkarılan saç kökleri soğuk bir ortamda, özel bir solüsyon ile bekletilir. Saç ekimi yapılacak olan bölgenin hazırlığı yapıldıktan sonra aynı gün içinde saç kökleri bölgeye nakledilir.

FUE Tekniğinde saç kökleri tek tek yerleştirildiği için işlem süresi ekim yapılacak bölgenin saç kökü ihtiyacına göre değişiklik gösterir. Bu teknikle işlem süresi uzuyor görünse de iyileşme süresinin daha hızlı olması ve operasyon izi taşımaması başlıca tercih sebebidir.

 

FUE Saç Ekimi Yönteminin Avantajları nedir?

FUE saç ekimi yönteminde kıl kökleri tek tek ve özel mikro cerrahi aletlerle (Micromotor punch, Manuel Punch) alındığı için operasyon sonrası 2-3 günde iyileşme gerçekleşir ve hiçbir iz kalmaz.

FUE saç ekimi yönteminde donör sahasından ekim yapılacak alanın ihtiyacına bağlı olarak maksimum saç kökü transfer edilebilmektedir.

Saç köklerinin dökülmediği ense bölgesinde tüm alan homojen ve orantılı kök alınarak kullanılmaktadır. Böylece ihtiyaç halinde donör sahasının tekrar kullanılması mümkün olur.

FUE Saç ekimi yöntemiyle sosyal hayata dönüş kısadır. Güvenli bir yöntem olan FUE saç ekimi yöntemi gerekli koşulları sağlayan kadın erkek her hastada uygulanabilmektedir.

FUE yöntemi, yara izi, yanık gibi bölgelere rahatlıkla uygulanabilir. FUE saç ekiminin yaş sınırı olmamakla birlikte kalp hastalıkları gibi bazı kronik hastalıkların varlığında hastanın doktorundan onay alması gerekmektedir.

 

FUE Yönteminin riskleri nelerdir?

FUE saç ekim yöntemi kozmetik cerrahi girişimi olması nedeniyle enfeksiyon, nekroz vb. gibi riskler nedeniyle steril hastane koşullarında yapılması önemlidir. Alanında deneyimli ve uzman plastik cerrah tarafından yapılmalıdır. Operasyon sonrası iyileşme sürecinde hasta tarafından dikkat edilmesi gerekenlere uyulması halinde komplikasyon riski nadirdir.

FUE Saç Ekim Yönteminde Günlük Yaşama Dönüş, İyileşme Süresi Nedir?

FUE yöntemiyle yapılan saç ekimi operasyonu sonrası hastalar 2. gün ilk yıkama ve pansuman için tedavi merkezine gelmektedir. Bandajlar çıkarılır ve ilk yıkama yapılır. Ardından günlük yaşama dönülebilmektedir. İlk yıkamadan sonraki yıkamaya kadar olan 7-10 günlük sürede saçlarda ekim yapıldığı belirgindir. Kabuklanmalar oluşur. Son yıkamanın ardından saç ekimi belirtileri ortadan kalkar ve saçların uzaması beklenir.

 

FUE Saç Ekiminde Manuel Punch ve Micromotor Punch Nedir?

Manuel Punch FUE Saç Ekim tekniğinde kullanılan, donör bölgeden saç köklerinin toplanmasını sağlayan aletin adıdır. Manuel Punch aleti, saç köklerini çevresinde küçük delikler açarak saç köklerinin toplanmasını sağlayan mekanik bir alettir. FUE Saç Ekimi Tekniğinin ilk dönemlerinde kullanılmıştır. Manuel Punch daha sonra yerini elektronik Micromotor Punch’a bırakmıştır. FUE Tekniğinde saç köklerinin daha hızlı toplanmasını sağlayan Micromotor Punch, operasyon süresinin kısalmasını da sağlamıştır. Saç kökleri deri içerisinde canlılığını koruyabilirken baş bölgesinden ayrıldıktan sonra hızla canlılığını yitirmektedir. Bu nedenle Micromotor Punch ile toplanan saç köklerinde canlı kalma yüzdesi daha fazladır. Bu da saç ekiminde başarı oranını arttırmaktadır.

 

FUE Saç Ekimi Fiyatları

FUE saç ekimi fiyatları hakkında net bir belirleme yapılabilmesi diğer yöntemlerde olduğu gibi kapsamlı bir ön muayene gerektirir. FUE saç ekiminde ihtiyaç duyulan greft sayısı, saç ekimi alanın büyüklüğü gibi unsurlar fiyatlandırmada belirleyicidir. Bunun yanı sıra saç ekimini gerçekleştirecek hekimin uzmanlığı ve saç ekimindeki deneyimi ile kliniğin donanımı ve kalitesi gibi detaylar FUE saç ekimi fiyatlarını belirlemede önemli rol oynar.

FUE saç ekimi için uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenmek ve FUE saç ekimi fiyat bilgisi alabilmek için lütfen Dr. Özbebit Saç Ekim Merkezimizden ücretsiz muayene randevusu için bizimle iletişime geçiniz.

DHI SAÇ EKİMİ YÖNTEMİ NEDİR? NASIL YAPILIR?

DHI Saç Ekimi, özel bir cihaz olan ve “implanter pen” olarak adlandırılan bir cihazla gerçekleştirilen en gelişmiş saç ekimi yöntemlerinden birisidir. Direct Hair Implantation yani doğrudan saç ekimi tekniği olarak geçen DHI saç ekimi yöntemi, kesi açılmayan iki aşamalı bir yöntem olarak öne çıkar.

DHI Saç Ekimi yöntemi diğer yöntemlerin aksine kanal açılmadan greft toplama ve greft ekimi şeklinde iki temel aşama ile yapılmaktadır. Saç ekiminin iki aşamaya indirilmesini sağlayan implanter pen cihazının kullanılmasıdır. İmplanter pen’in özelliği sayesinde, cihazın içine alınan greft, sonrasında doğrudan cilt içine yerleştirilebilmektedir. Bu sayede kanal açma ve greft ekimi işlemleri aynı anda gerçekleştirilebilmektedir.

 

DHI Saç Ekimi kimler için uygundur?

DHI saç ekimi yöntemine uygun olmadığınızın belirlenmesi alanında uzman bir plastik cerrah tarafından kapsamlı bir muayene ile mümkündür.

DHI saç ekimi için uygun olup olmadığınız belirlenirken öncelikle saç kökü derinliğiniz ve saç kalınlığınız, DHI yöntemi ile saç ekimi yapılıp yapılamayacağı noktasında belirleyici olacaktır. Bununla birlikte genel sağlık durumunuzun elverişli olması ve 18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir.

DHI saç ekimi tekniği özellikle tıraşsız saç ekiminde daha çok tercih edilmektedir.

 

DHI Saç Ekimi kimler için uygun değildir?

DHI saç ekimi uygulaması da diğer saç ekimi yöntemlerinde olduğu gibi bazı hastalıklara sahip kişilerde uygun değildir. Hepatit C, Aids, Liken, Psödopelade hastalarına saç ekimi işlemi yapılamamaktadır.

Ayrıca DHI saç ekimi işleminin yine diğer saç ekimi yöntemlerinde olduğu gibi koşulu, hastanın kronik rahatsızlıklarının belirli bir düzene oturmuş olmasıdır. Tansiyon ve şeker gibi kronik rahatsızlıkları olan kişilerde saç ekimi işleminin yapılabilmesi için ilgili branş doktoru tarafından onay gerekmektedir.

DHI saç ekiminin yapılamamasının bir diğer nedeni de diğer yöntemlerde olduğu gibi hastanın vücudunda yeterli sayıda greft tespit edilememesidir.

Son olarak, hasta kaynaklı olarak üç defadan fazla başarısız saç ekimi operasyonu geçirmiş hastalarda DHI saç ekimi uygulanması önerilmemektedir.

 

DHI Saç Ekimi işlem süresi ne kadardır?

DHI saç ekimi işlem süresi birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Saç ekimi yapılacak alanın büyüklüğü, saç ekimi operasyonunda kullanılacak greft sayısı, saç ekimini gerçekleştirecek doktorun uzmanlığı ve deneyimi ve saç derisinin yapısı, DHI işlem süresini belirler. Bu faktörler dikkate alınarak yaklaşık olarak DHI saç ekimi operasyonu için tek seansın 6 ila 9 saat arasında süreceği söylenebilmektedir.

 

DHI Saç Ekimi operasyonu öncesi dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

DHI saç ekimi operasyonu öncesi dikkat edilmesi ve yapılması gerekenler operasyonun risklerini en aza indirmesi ve işlemin başarı ile tamamlanması için önemlidir. Bu nedenle DHI saç ekimi operasyonu için hekiminiz tarafından planlama yapıldıktan sonra operasyon öncesi dikkat etmeniz ve yapmanız gereken hususlar detaylı olarak size açıklanacaktır.

DHI saç ekimi küçük de olsa bir cerrahi operasyondur. Bu nedenle tüm cerrahi operasyonlarda olduğu gibi DHI saç ekimi operasyonu öncesinde sigara ve alkol tüketimine ara vermeniz gerekmektedir. Kullanıyorsanız, sigara en az bir gün, alkol son bir hafta kesilmeli, kan sulandırıcı ve pıhtılaşma önleyici ilaçlar hekiminize danışarak bir hafta önceden kullanımının durdurulması gerekmektedir.

Saç deriniz üzerinde herhangi bir jöle, sprey gibi kimyasal madde bulunmaması ve saçlarınızın operasyon öncesi temiz olması önemle dikkat edilmesi gereken bir husustur. Dr. Özbebit Saç Ekimi Merkezi olarak önerimiz saç ekimi operasyonuna mutlaka duş alınarak gelinmesidir.

 

DHI Saç Ekimi yöntemi aşamaları nelerdir?

DHI Saç Ekimi aşamaları; özellikle bu yöntemle saç ekimi yaptıracak adayların işlemin detayları hakkında bilgi sahibi olmaları önemlidir. DHI saç ekimi yöntemi ile yapılacak operasyona, gerekli hazırlıklar sonrasında hastaya lokal anestezi yapılarak başlanır.  Bu sayede hasta işlem sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmesi engellenir.

Lokal anestezi sonrası operasyonun ilk temel aşaması olan greft toplama işlemi gerçekleştirilir. Bu aşamada özel cihazlar ile saç kökleri tek tek gevşetilerek toplanmaktadır.

DHI saç ekimi tekniğinde ara bir işlem olan kanal açma işlemi ayrı olarak yapılmamakla birlikte, saç ekimi ile bir arada yapıldığı için uygulama iki aşamalı olarak değerlendirilir.

Bu nedenle greftler toplandıktan sonra uygun açının belirlenmesi ile birlikte ekim aşamasına geçilir. Toplanan greftler implanter pen isimli özel cihazın içerisine tek tek alınarak belirlenen açı doğrultusunda açılan yuvalara yerleştirilir.

Planlanan greft ekimi yapıldıktan sonra operasyon sona erer.

 

DHI Saç Ekimi operasyonu sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

DHI saç ekimi operasyonundan sonra yapılması ve dikkat edilmesi gereken hususlar saç ekimi iyileşme sürecinin hızlı ve sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve operasyonun başarısı açısından önemlidir. Bu nedenle operasyonunuzu gerçekleştiren doktorunuzun operasyon sonrası yapılacaklar ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda yaptığı açıklama ve bilgilendirmeye harfiyen uymanız gerekmektedir.

DHI saç ekimi operasyonundan sonra en önemli hususlardan biri, saç ekimi bölgesinin korunmasıdır. Operasyonun başarılı sonuç vermesi için saç köklerinin zarar görmemesi oldukça önemlidir. Bölgenin darbelere karşı korunması azami dikkat gerektirmektedir. Operasyondan sonraki ilk 3 gün evde istirahat önerilmektedir. Bölge sürtünmeye karşı korunmalı, bu nedenle rahat ve önden düğmeli giysiler tercih edilmeli, uyku pozisyonunda yastığın sürtünmeye sebep olma riski azaltılmalıdır.

DHI saç ekimi operasyonundan sonra bir diğer önemle dikkat edilmesi gereken konu egzersizdir. Saç ekiminden sonraki dört hafta ağır egzersizlerden kaçınmanız gerekmektedir. Egzersiz yapmak istiyorsanız bu süre boyunca kısa yürüyüşler doğru bir tercih olacaktır.

İyileşme sürecinde sigara ve alkol tüketiminden kaçınılmalıdır. İyileşme sürecinde cinsel ilişki yaşanması da tavsiye edilmemektedir. Hekiminizin ilaç kullanımı, şampuan tercihi gibi konulardaki uyarılarına bu süreçte mutlaka uymanız gerekmektedir. Ayrıca doğrudan güneş ışığı ile temastan kaçınılması önemlidir.

 

DHI Saç Ekimi Yöntemi ile FUE Yöntemi arasındaki farklar nelerdir?

DHI ile FUE saç ekimi yöntemi arasında uygulama aşamasında farklılıklar bulunmaktadır.

DHI saç ekimi yöntemi greft toplama ve greft ekimi olmak üzere iki aşamadan oluşan bir yöntemdir. FUE Saç Ekimi uygulamasında ise greftler FUE motorları ile toplandıktan sonra kanal açma işlemi ayrı bir aşama olarak gerçekleştirilmektedir. Ardından greftler tek tek açılan kanallara yerleştirildiği için FUE yöntemi üç aşamalı bir yöntem olarak adlandırılır.  

Bu iki yöntem uygulanan greft miktarı konusunda da farklılık gösterir. DHI yönteminde tek seansta maksimum 2500 grefte kadar ekim yapılabilirken, FUE yönteminde 4500 greft ekimi yapılabilmektedir. Bu durum operasyon sürelerini de değiştirmektedir. DHI tekniğinin FUE tekniğinden daha uzun bir uygulama süresinin olduğu söylenebilir.

DHI saç ekimi tekniği özellikle tıraşsız saç ekiminde daha çok tercih edilmektedir.

 

DHI Saç Ekimi yönteminin avantajları nelerdir?

DHI Saç Ekimi yönteminde tıraş zorunluluğu olmaması hem estetik hem de sosyal açıdan ödün vermeksizin saç ekimi yapabilmenize olanak tanır. DHI saç ekimi saçların tıraşlanması gerekmediği için kadınlar tarafından da sık tercih edilen bir yöntemdir.

Saç ekiminde ekilen saçlarda doğru açının belirlenebilmesi saç ekimi sonuçları açısından daha doğal bir görünüm elde edilmesini sağlar. DHI saç ekimi yöntemi doğru açının belirlenebilmesi için uygun bir yöntemdir.

 

DHI Saç Ekimi Yönteminin dezavantajları nelerdir?

DHI saç ekiminin diğer yöntemlerde olduğu gibi dezavantajlarının bilinmesi yöntemi tercih etmeden önce bilinmesi önemlidir.

DHI saç ekiminin önemli bir dezavantajı uygulama süresinin FUE yöntemine kıyasla uzun olduğudur. FUE yönteminde işlem süresi standart yöntemlerle ortalama 6 saat sürerken, DHI yönteminde 6 ila 9 saat süren işlem süresi duruma göre iki seans gerektirebilmektedir.

DHI yöntemi diğer yöntemlere kıyasla greftlerin tek tek toplanması ve ekilmesi nedeniyle çok daha zahmetli ve hassas bir işlemdir. Yöntemin daha fazla hassasiyet ve deneyimli bir uzmanlık gerektirmesi nedeniyle maliyeti de diğer yöntemlerden yüksek olmaktadır.

 

DHI Saç Ekimi Yöntemi olası komplikasyonları nelerdir?

DHI Saç ekiminde diğer yöntemlerde olduğu gibi komplikasyonları konusunda, operasyon ve sonrası için hastayı bilgilendirmek önemlidir. DHI saç ekimi tüm saç ekimi yöntemlerinde olduğu gibi deneyimli bir plastik cerrah ve tam teşekküllü bir hastane ortamında yapılması halinde gerekli sterilizasyon koşulları sağlanarak komplikasyon riski oldukça az olan operasyonlardandır. Operasyon sonrası en yaygın komplikasyonlar kızarıklık, şişkinlik ve morluklardır. Bu komplikasyonlar operasyon sonrası ilk bir hafta içinde kendiliğinden kaybolurlar.

DHI saç ekimi operasyonu sonrası enfeksiyon oluşma riski yaklaşık %2 gibi düşük bir olasılığa sahiptir ve antibiyotik kullanımı gibi tedaviye ek tedbirle çok daha düşük bir seviyeye iner. 

Saç ekimi operasyonlarında en yaygın komplikasyonlar, kızarıklık, şişkinlik ve morluklardır. Bu komplikasyonlar operasyondan sonraki ilk bir hafta içerisinde kendiliğinden geçmektedir.

Yine tüm saç ekimi operasyonları gibi DHI saç ekimi işlemi sonrasında kaşıntı meydana gelmesi durumunda, bölgeyi kaşımaktan kaçınılmalıdır. İhtiyaç halinde doktorunuza danışarak kaşıntı için medikal tedavi tavsiyesi alınabilir.

 

DHI Saç Ekimi iyileşme süresi ne kadar?

DHI saç ekimi iyileşme süresi işlemde ek olarak kanal açılma yapılmadığından diğer yöntemlere kıyasla oldukça kısadır. DHI saç ekimi tekniğinde hasta aynı gün içerisinde taburcu edilmektedir. Yaklaşık iki günlük bir istirahat dönemi günlük yaşantıya geri dönüş için yeterli olabilmektedir. Tamamen iyileşme süreci ise iki hafta gibi bir süre olarak bilinmelidir. Bu süre içinde verilen direktiflere harfiyen uyulması, iyileşme sürecinizin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için önemlidir.  DHI saç ekimi sonrası saç ekim aşamalarının tamamlanması yaklaşık 12 aylık bir süredir. Bu sürecin sonunda saçlar nihai halini alır.

 

DHI Saç Ekimi Fiyatları

DHI saç ekimi fiyatları hakkında net bir belirleme yapılabilmesi diğer yöntemlerde olduğu gibi kapsamlı bir ön muayene gerektirir. DHI saç ekiminde ihtiyaç duyulan greft sayısı, saç ekimi alanın büyüklüğü gibi unsurlar fiyatlandırmada belirleyicidir. Bunun yanı sıra saç ekimini gerçekleştirecek hekimin uzmanlığı ve saç ekimindeki deneyimi ile kliniğin donanımı ve kalitesi gibi detaylar DHI saç ekimi fiyatlarını belirlemede önemli rol oynar.

DHI saç ekimi için uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenmek ve DHI saç ekimi fiyat bilgisi alabilmek için lütfen Dr. Özbebit Saç Ekim Merkezimizden ücretsiz muayene randevusu için bizimle iletişime geçiniz.

FUE SAFİR SAÇ EKİM YÖNTEMİ

(FUE SAPPHIRE HAIR TRANSPLANTATION METHOD)

Safir FUE saç ekimi, saçların seyrekleşmesi veya kelleşme sorunlarının giderilmesi için en yaygın olarak kullanılan estetik cerrahi yöntemlerinden birisidir. FUE Safir saç ekimi uygulamasında donör bölgedeki greftler FUE motorlarıyla tek tek toplanarak saç ekimi yapılacak alanda, safir uçlu bıçaklar yardımıyla açılan mikro kanallara tek tek yerleştirilir. Bu sayede kişinin kelleşme veya seyrekleşme sorunu giderilerek estetik açıdan arzu ettiği görünüme kavuşması sağlanır.

FUE Safir Tekniği, tek seansta kalıcı sonuç sağlayabilen bir saç ekimi yöntemidir. FUE safir saç ekimi yönteminde daha sık ekim yapılabiliyor olması, dar alanlarda mükemmel sonuç alınabilmesine olanak sağlar.

Bir seansta yaklaşık 4500 greft ekilebilen FUE Safir tekniği ile yapılan işlemle, yaklaşık 6  ila 8 saatlik tek seans ile saç ekimi tamamlanabilmektedir.

 

Kimler FUE Safir Saç Ekimi Yaptırabilir?

FUE Safir saç ekimi, saç ekimi için uygun olan herkes için uygulanabilen bir yöntemdir.

Saç ekiminin yapılabilmesi ise bazı kriterlere bağlıdır. Saç ekimi yaptıracak kişilerin 18-80 yaş arasında olması, hastanın genel sağlık durumunun saç ekimi tedavisine uygun olması gerekmektedir. Bu doğrultuda tansiyon, şeker hastalığı gibi kronik rahatsızlığı bulunan kişilerde saç ekiminin gerçekleştirilebilmesi için hastalığın kontrol altına alınması gerekmektedir. Branş hekimlerinin onayı ile bu kişilerde saç ekimi yapılabilmektedir.

 

FUE Safir Saç Ekimi Yönteminin Avantajları Nelerdir?

FUE Safir saç ekimi, avantajları sayesinde son yıllarda öne çıkan bir yöntem olmuştur. FUE Safir saç ekimi tedavisinde kullanılan safir ucun vibrasyonu azaltmasıyla doku hasarı riski minimuma iner.

FUE Safir saç ekimi tekniğinin hastalara sağladığı bir diğer avantaj ise bu yöntemle daha sık ekim yapılabilmesidir. Hem dar alan hem de geniş alandaki uygulamalarda efektif bir yöntem olan FUE Safir saç ekimi uygulaması yoğun kelleşme problemlerinde de özellikle tercih edilen bir yöntemdir.

FUE Safir saç ekimi tekniğinde, operasyon sonrası şişkinlik, morarma vb. gibi bazı olağan komplikasyonlar diğer yöntemlere kıyasla çok daha az görülmektedir. Bu durumun hastaya konforlu bir iyileşme süreci sunması yöntemin artısıdır.

FUE Safir saç ekimi tekniğinde safir uçlar sayesinde mikro kanallar açılabilmesi iyileşme süresinin kısalmasında önemli rol oynar. Ayrıca gerçek safir ile yapılan bıçakların diğer bıçak türlerinin aksine alerji oluşturma riskini ortadan kaldırması yöntemin üstünlüğüdür.

 

FUE Safir Saç Ekimi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

FUE Safir saç ekimi öncesi uzman hekiminiz tarafından aktarılan dikkat edilmesi gereken hususlara harfiyen uyulması gerekmektedir. Bu süreç özellikle operasyon sırasında meydana gelebilecek komplikasyon riskini en aza indirmek için hayati önemdedir.

FUE Safir saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gereken en önemli husus sigara ve alkol tüketiminden kaçınmaktadır. Öncesinde ve sonrasında sigara ve alkol tüketimine devam etmek hem operasyonun komplikasyon riskini arttırabilmekte hem de iyileşme süresini azaltmakta ve greftlerin zarar görmesine neden olabilmektedir.

FUE Safir saç ekimi operasyonu sırasında kanama riskini arttıracağı için operasyon öncesi kan sulandırıcı ilaç kullanmaması ve kan sulandırıcı etkiye sahip yeşil çay gibi bitkisel takviyeleri tüketmekten kaçınılması gerekmektedir.

FUE Safir saç ekimi uygulama öncesi saçlarınızın ve saç diplerinizin temiz olmasına dikkat etmeli, jöle gibi herhangi bir kimyasal kullanmaktan kaçınmalısınız. Dr. Özbebit Saç Ekim Merkezi olarak önerimiz operasyona gelmeden hemen önce duş alınmasıdır.

 

Klasik FUE ile FUE Safir Yöntemleri Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?

Klasik FUE ve FUE Safir saç ekimi teknikleri arasındaki benzerlikler ve farklılıklar, hastaların tercih aşamasında bilgi sahibi olması gereken önemli bir unsurdur.

Klasik FUE ve FUE Safir yöntemlerinin her ikisinde de FUE motorları kullanılsa da FUE yönteminde greftlerin ekimi için kanal açma işleminde çelik bıçaklar kullanılmaktadır. FUE Safir yönteminde ise safir uçlu medikal kalemler kullanılır. Safir uçlu bıçak kullanımı komplikasyon risklerini minimize ettiği ve iyileşme süresini kısalttığı için önemli bir avantaja sahiptir. 

 

FUE Safir Saç Ekimi İşlemi Ne Kadar Sürer?

FUE Safir saç ekimi işlem süresi için net bir bilgilendirme yapılabilmesi ön muayene ve tedavi planlanmasının yapılmasıyla mümkündür. FUE Safir saç ekimi yönteminde ihtiyaç duyulan greft sayısı, saç ekim bölgesinin genişliği gibi pek çok detay işlem süresini belirlemektedir. FUE Safir saç ekimi tekniğinde tek seansta 4500 grefte kadar uygulama yapılabilmektedir. FUE Safir tekniği ile gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 6 ila 8 saatlik tek seansta saç ekim işlemi tamamlanmaktadır.

 

 

FUE Safir Saç Ekimi İşlemi Nasıl Uygulanır?

FUE Safir saç ekimi tekniğinin uygulanabilmesi için diğer yöntemlerde olduğu gibi hasta öncelikle detaylı bir tetkik ve analiz sürecinden geçirilir.

Bu süreçte saç ekimi için uygun aday olup olmadığınız uzman hekiminiz tarafından saptanır. Bir sonraki aşama planlama aşamasıdır. Saç ekiminin gerçekleştirileceği bölge, operasyon sırasında ihtiyaç duyulan greft sayısı, donör bölge seçimi ve işlem sonrası için hedeflenen görünüm gibi detaylar bu aşamada değerlendirilir. FUE Safir Saç Ekimi işlemi için tarih belirlenir.

FUE Safir Saç ekimi operasyonu öncesi yapılması gerekenler ve dikkat edilmesi gereken hususlar uzman hekim tarafından hastaya aktarılır.

FUE Safir saç ekiminde hasta söz konusu talimatlara uygun olarak operasyona gelmesi önemlidir. Lokal anestezi ile başlayan FUE saç ekimi operasyonunda amaç acı ve ağrı hissi olmasını engellemektir.  Ancak sedasyon zorunlu değildir, hastanın tercihine bırakılır.

FUE Safir saç ekimi işleminin temel aşamalarından birisi olan greft toplama aşamasına geçilir.

FUE Safir operasyonunda ekimi yapılacak greftler ense bölgesinden alınabileceği gibi hastanın ense bölgesinde yeterli sayıda greft olmaması durumunda göğüs gibi diğer bölgelerden de alınabilmektedir. FUE Safir saç ekimi uygulamasında greft toplama işlemi sırasında FUE motorları kullanılarak greftler gevşetilir ve tek tek toplanır.  

Greftlerin FUE motorları ile toplanması operasyon süresini ve hastanın iyileşme süresini azaltmakta ve greftlerin hava ile temasının en aza indirilerek sağlıklı greftler ekilebilmesine olanak tanımaktadır.

Bir sonraki aşamada saç ekiminin yapılabilmesi için, belirlenen bölgede greftlerin yerleştirileceği mikro kanallar açılır. FUE Safir tekniğinde kanal açma aşaması Safir uçlu bıçaklar kullanılarak yapılır. Yöntemi diğerlerinden ayıran en önemli fark da bu uçlardır. Safir uçlu bıçaklar dokularda zarar meydana gelmesini engeller ve kan dolaşımını bozmadan işlemi gerçekleştirmeyi sağlar.

Son aşamada saç ekimine geçilir; FUE yöntemiyle ve Safir uçlu bıçaklarla açılan kanallara tek tek greftler yerleştirilerek operasyon sonlandırılır.

 

Kadınlarda FUE Safir Saç Ekimi yöntemi kullanılabilir mi?

FUE Safir Saç Ekimi Tekniği, kadınlarda da uygulanabilen bir yöntemdir. Kadınlarda birçok nedene bağlı olarak saç ekimi ihtiyacı gelişmektedir. Stres bozukluğu, hormonal değişiklikler, medikal tedaviler, genetik yatkınlık gibi nedenler, temel nedenlerdir.

Kadınlarda meydana gelen saç dökülmelerinin yaklaşık %80’inin erkek tipi saç dökülmesi olduğu bilinmektedir. Erkek tipi saç dökülmesi özellikle alın bölgesinde genişleme, tepede dökülme ve yoğun dökülme gibi şekillerde kendini gösterir. Bu durum kişinin sosyal hayatında önemli sıkıntılara neden olabilmektedir.

FUE Safir saç ekimi yöntemi, kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi biçiminde meydana gelen seyrekleşme veya kelleşme sorunlarında üstün bir yöntem olarak estetik açıdan mükemmel sonuçlar sağlamaktadır.  

 

Tıraşsız FUE Safir Saç Ekimi Yapılabilir Mi?

Tıraşsız FUE safir saç ekimi tekniği, özellikle kadınlar tarafından sık tercih edilen bir yöntemdir. Tüm saçların tıraşına gerek kalmadan yapılan FUE safir yönteminde sadece verici bölge olarak belirlenen alandaki saçlar tıraş edilmektedir. Genellikle bu bölge, sağlıklı ve güçlü kıl köklerinin bulunduğu ense bölgesi olması nedeniyle diğer saçların bölgeyi kamufle etmesi kolaydır. Bu da kişinin sosyal yaşamından kopmasına gerek kalmadan saç ekimi yaptırabilmesini kolaylaştırır.

 

FUE Safir Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

FUE Safir saç ekimi tedavisi sonrası yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler, öncelikle iyileşme sürecinin konforu ve işlemin sonuçları açısından oldukça önemlidir. Tedavinin sağlıklı bir şekilde tamamlanması ve komplikasyon riskinin minimum seviyede tutulması için doktorunuzun tüm uyarı ve talimatlarına uymanız gerekmektedir.

Sigara ve alkol tüketiminden kaçınmak, öncesinde olduğu gibi saç ekimi operasyonu sonrasında da dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan birisidir. Hastanın sigara ve alkol tüketiminin devam etmesi kıl köklerinde iltihaplanma gibi komplikasyonların riskini büyük oranda arttırmakta ve iyileşme sürecini riske sokmaktadır.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu operasyon sonrası saç ekimi yapılan bölgenin darbe ve tahrişe karşı korunmasıdır. Saç ekimi yapılan ve iyileşme döneminde oldukça hassas olan bölgenin korunması kıl köklerinin zarar görmemesi için oldukça önemlidir. Kıl köklerinin tahrişine neden olmayacak kıyafetlerin seçilmesi, bölgenin kullandığınız yastık ile temasını en aza indirmek gibi adımlar iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalardır.

FUE Safir saç ekimi operasyonu sonrası ilk yıkama, işlemden iki gün sonra tedavi merkezinde yapılmaktadır. Merkezde uzman tarafından yapılacak ilk yıkamaya kadar bölgeyi yıkamaktan kaçınmanız gerekmektedir.

Saç ekimi operasyonu sonrası iki hafta egzersiz yapılması önerilmez. Ağır egzersiz için bu süre 4 haftadır. Bu dönemde egzersiz yapmak isteyen hastalara doktorunuzun onayıyla kısa yürüyüşler önerilebilmektedir. 

 

FUE Safir Saç Ekimi İyileşme Süreci Nasıldır?

FUE Safir tekniği ile saç ekimi tedavisi, iyileşme süreci en konforlu saç ekimi yöntemidir. Günümüzde en sık tercih edilen teknik olarak FUE Safir saç ekiminde hastaneye yatma zorunluluğu yoktur. Hasta operasyondan sonra evinde geçireceği bir günlük istirahat ardından günlük yaşantısına dönebilmektedir.

FUE Safir saç ekimi operasyonundan iki gün sonra hasta ilk yıkama için tedavi merkezini ziyaret eder. Oldukça hassas bir işlem olması nedeniyle operasyon sonrası ilk yıkama, saç ekimi uzmanı tarafından yapılması gerekmektedir.

FUE Safir saç ekimi operasyonundan sonra yara kabukları ilk 1 ay içinde atılır. Saç ekimi tedavisinin iyileşme sürecinin olağan bir aşaması olarak şok dökülme dediğimiz süreç ise operasyondan sonraki 1 ila 3 ay arasında görülmektedir. Tamamen adaptasyon süreci olan bu sürecin ardından kalıcı saçlar yerine gelir ve uzamaya başlar. Safir FUE saç ekimi tedavisinde kalıcı saçların belirgin hale gelmesi 6 ayı bulmaktadır. Bu sürede kalıcı saçların %60’ının çıkmış olması beklenir. Tedavinin beklenen nihai sonuçlarının görülebilmesi 10 ila 12 sürmektedir.

 

FUE Safir Saç Ekimi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

FUE Safir saç ekimi fiyatları belirlenirken dikkate alınması gereken birçok farklı nokta bulunmaktadır. Sağlıklı ve gerçekçi fiyat belirleyebilmenin yolu hastanın kapsamlı bir şekilde muayenesiyle mümkündür.

FUE Safir yöntemiyle saç ekimi yapılacak hastada ekim bölgesinin genişliği, tedavide kullanılacak greft sayısı gibi değişkenler fiyatı belirleme noktasında önemli bir parametredir.

Yanısıra FUE Safir saç ekimi işleminin uzmanlık ve hassasiyet gerektiren bir işlem olması nedeniyle, operasyonu gerçekleştirecek hekimin uzmanlık seviyesi ve tecrübesi, operasyonun yapılacağı kliniğin teknik donanımı ve operasyonda yer alacak teknik ekibin deneyimi, FUE Safir saç ekimi tedavisinin fiyatlandırması noktasında belirleyicidir.

FUE Safir saç ekimi tedavisi öncesi ve sonrasında sunulan hizmetlere ek olarak hastanın talep edeceği hizmetler de fiyatı değiştirebilmektedir.

FUE Safir saç ekimi için uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenmek ve FUE Safir saç ekimi fiyat bilgisi alabilmek için lütfen Dr. Özbebit Saç Ekim Merkezimizden ücretsiz muayene randevusu için bizimle iletişime geçiniz.

ROBOTİK SAÇ EKİMİ

Robotik Saç Ekimi, kullanılan en yeni yöntemler arasında öne çıkan bir yöntemdir. Bu yöntemde yapılan saç kökü toplama ve saç ekimi işlemi bilgisayar tarafından yapılmaktadır. FUE Saç Ekim Tekniği uygulanarak çalışmaktadır. Robotik Saç Ekimi yönteminin tek farkı işlemin bilgisayarlı hassas robotik kollar tarafından yapılıyor olmasıdır. Yetenekli ve deneyimli bir saç ekim uzmanı mı robot mu daha iyi sonuçlar çıkarır tartışmaları devam etmektedir.

SAÇ EKİMİNDE FUT TEKNİĞİ

FUT saç ekimi tekniği 2000’li yılların başına kadar en çok tercih edilen ve uygulanan saç ekim tekniğidir. Fut saç ekimi tekniği tıptaki gelişmelerle birlikte yerini farklı bir teknik olarak öne çıkan FUE saç ekimi tekniğine bırakmıştır.  FUT saç ekimi tekniğinde iki kulak arasından saç kökü alınmakta ve çizgi şeklinde kalıcı bir iz bırakmaktadır. FUE saç ekimi tekniğinde ise başın arkasından, enseden alınan saç kökleri ekim yapılacak bölgeye uygulanmakta ve herhangi bir iz bırakmamaktadır. FUE saç ekimi tekniği daha sıklıkla uygulanıyor olsa da FUT saç ekimi tekniği halen kullanılmaktadır. En iyi ve doğru saç ekimi yöntemi kişinin saç kaybının oranı, donör bölgenin yeri, tedavi tercihleri gibi kriterlere bağlı olarak uzman tarafından belirlenmektedir.

FUT tekniğinde, ekim için kullanılacak saç kökleri iki kulak arasında kalan ense bölgesinden var olan deri tabakasıyla birlikte kesilerek çıkartılmaktadır. 3 cm deri tabakası tamamen kesilerek çıkartıldıktan sonra bölgede bulunan saç kökleri toplanarak uygulama yapılacak olan saçsız bölgeye nakledilir. İşlem sonrası kesilen bölge dikilir. İyileşme süresi uzun olan bu teknikte, ensede dikiş izi kalmaktadır. Bu tekniğin FUE tekniğine göre avantajı saç köklerinin toplu halde kesilip alınmasından dolayı daha hızlı saç ekimi sağlamasıdır.

 


© 2024 DROZBEBİT SAÇEKİMİ

Please publish modules in offcanvas position.